• Slide 9

  "Een zorgvuldige vraag is de halve wijsheid."

  -Francis Bacon

 • Slide 20

  Er ligt zo'n rijkdom in de mens verborgen,
  waarom beginnen wij niet met graven?

  K'ung-Fu-tse (Confucius)

 • Slide 19

  Livet forstås baglæns men må lives forlæns
  (life can only be understood backwards but it must be lived forwards)

  Søren Kierkegaard

 • Slide 16

  "Much wisdom often goes with fewer words."

  -Sophocles

 • Slide 15

  "Je kunt nooit voor een ander bepalen of iets pijn doet of niet."

  -Pepper

 • Slide 14

  "De moed om zekerheden los te laten
  is een vereiste voor creativiteit"

  -ErichFromm

 • Slide 13

  "Te weten dat je onwetend bent
  is het begin van alle wijsheid."

  -Viviane van Avalon

 • Slide 12

  "Gewoonten maken oud. Jong blijf je
  door de bereidheid tot verandering."

  -A. Horbiger

 • Slide 11

  "Ooit was je ontembaar. Laat ze je niet tam krijgen!"

  -Isadora Duncan

 • Slide 10

  "Ik wanhoop steeds, maar ik verlies nooit de moed."

  -EdmondJaloux

 • Slide 1

  "Don’t go where the path may lead, go instead where there is no path
  and leave a trail"

 • Slide 2

  "A smooth sea never made a skillful sailor"

 • Slide 3

  "Ain’t no mountain high enough"

  - Diana Ross

 • Slide 4

  "Just because my path is different,
  doesn’t mean I’m lost"

 • Slide 5

  " Courage is fear that has said its prayers"

 • Slide 6

  "Life is a journey, not a destination"

 • Slide 7

  "Waarom moeilijk doen als het samen kan"

  - Loesje

 • Slide 8

  "Knowledge speaks but wisdom listens"

  - Jimi Hendrix

Tijdens mijn eigen weg naar het begeleiderschap en het werk dat ik nu doe, ontdekte ik dat de kennis en kwaliteiten die ik in de jaren heb vergaard en ontwikkeld, op meerdere vlakken inzetbaar zijn. Dit opent allerlei nieuwe mogelijkheden en heeft ertoe geleid dat mijn werk zich kenmerkt door diversiteit, verwondering en continue ontwikkeling – voorwaarden voor mij om met toewijding en plezier te kunnen werken. Deze ontdekking en de drang om te verkennen wat er nodig is om in je kracht te staan, deel ik graag in de trajecten waar ik deelgenoot van ben, in welke rol dan ook.

Persoonlijke begeleiding

In zowel persoonlijke begeleiding als bij het ondersteunen bij psychosociale hulpvragen, werk ik samen met jou als cliënt in verbinding en gelijkwaardigheid. Dat betekent dat wij ieder vanuit onze eigen plek verantwoordelijk zijn voor onze bijdrage aan het proces waarin jouw ontwikkeling als cliënt centraal staat. Onze interactie zal er op gericht zijn een ruimte te creëren waarin jij nieuwe perspectieven en mogelijkheden mag exploreren, tot nieuwe inzichten kan komen. Inzichten die leiden tot een toename in het (zelf)bewustzijn waarin onderscheid gemaakt kan worden tussen wie je bent en wat je doet, waar jouw kwaliteiten en ontwikkelings- domeinen helder worden en de vertaalslag naar een andere omgang met je emoties, communicatie en effectief gedrag kan worden gemaakt.

Bij de weg die je zelf hebt te gaan, maar niet per sé alleen, ondersteun ik je graag. Dat doe ik met oog voor dat wat er niet verteld wordt, liefde voor de mens (ieder met zijn of haar unieke persoonlijkheid) en een fascinatie voor nieuwe perspectieven, ontwikkelen en leren. Wees dus van harte welkom.

Projecten

De projecten waaraan ik werk delen met het persoonlijk werk dat de menselijke factor centraal staat. Ik kijk op een vergelijkbare manier naar de verhalen waar het om draait, naar wat er niet verteld wordt, de dynamieken, verbindingen, licht en schaduw, het systeem als geheel. Ik laat mij inspireren door de projectinhoud en de mensen met wie ik samenwerk en stel mijn creativiteit, mijn gevoel voor taal en beelden en mijn liefde voor diversiteit, ontwikkeling en niet gebaande paden graag ten dienst van het project. Ik ben dol op synergie – dit betekent namelijk dat ik soms dingen die ik minder goed kan of leuk vind, heerlijk aan een ander kan overlaten; ik ben een ‘true believer’ in het geheel dat groter is dan de som der delen.

Of mijn rol nu (proces)begeleider, redacteur, regie-assistente, kunstenaar of verslaglegger is – ik laat mij dragen door mijn ervaring op veel verschillende gebieden en mijn therapeutische achtergrond.

De Nederlandse School

Gepersonaliseerd leren, motivatie van leerlingen verhogen, differentiatie naar inhoud en niveau, docenten voor je school behouden, werkdruk beheersbaar maken, aansluiten bij 21e eeuwse vaardigheden, eigenaarschap en flexibele eindexamens.

Hoe pas je als school je onderwijs aan op de wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen om ons heen?

Eerbewijs

Op 4 mei 2019 werd op het Nationaal Ereveld Loenen stilgestaan bij de gevolgen van oorlog, de impact daarvan op het leven van de slachtoffers, hun nabestaanden en de generaties daarna. Met Eerbewijs werden de doden herdacht en stond het overbruggen van generaties centraal in de wijze waarop dit werd gedaan. Deze herdenking kreeg vorm door de getuigenissen en verhalen van mensen uit verschillende generaties.

Marco Borsato 25 jaar - Meer dan ik alleen Documentaire

Zo getrouw aan de dualiteit van het leven is deze documentaire waar ik als redacteur aan heb gewerkt – “Marco Borsato 25 jaar – Meer dan ik alleen”.

Ereveld Vol Leven

Verloren levens en verhalen van nabestaanden worden zichtbaar in Ereveld Vol Leven.
Een uniek en bijzonder project waarbij oorlogsslachtoffers worden herdacht, hun verhaal wordt verteld en zowel zij als hun nabestaanden worden geëerd

Stadstijgers - Actief burgerschap kun je leren!

Move2More brengt ism Noordwijkse Methode met PIT voor Kids de talenten van Stadstijgers Leiden in kaart!